Cedar Gallery


Home  |  Cedar info  |   Nieuws   |  Lezingen |  Contact | Engels

 

Kunstenaars

Architectuur

Boeken

Fotografie

Letters

Schilderijen

Bomen

Religie

Thema's

China

Japan

Rusland

 

 

                                                                                                                                                                      

                                                                                                                                                                               

Thema's
 

Een aantal thema's komen op verschillende plekken van Cedar Gallery aan de orde. Thema's als 'liefde' en 'vriendschap', maar bijvoorbeeld ook 'volkeren' en 'bomen' zult u in de getoonde kunst, maar ook in de verhalen en gedichten herhaaldelijk tegenkomen.

Waarom dan ook nog een apart onderdeel 'THEMA'S? Omdat er in de loop der tijd nieuwe thema's op mijn pad kwamen (en zullen blijven komen). Thema's, die betekenisvol zijn en ook passen binnen de context van de onderwerpen van Cedar Gallery.

Ik start dit onderdeel met twee thema's, te weten Metamorfoses en Muren en Kunst. En nodig u uit om te komen lezen en kijken. En te onderzoeken of dit thema een verrassende inhoud heeft. Gaat het bij 'metamorfose' bijvoorbeeld om een kikkervisje dat verandert in een kikker? Of komen er totaal andere zaken aan de orde?
Bestaan er universele ideeŽn, opvattingen over bepaalde thema's? Kom je een soortgelijk thema in allerlei delen van de wereld tegen?

Tot slot nog dit. In de loop der jaren komen er waarschijnlijk nieuwe voorbeelden binnen een bepaald thema bij. En ook andere thema's. Wellicht verdwijnen er zelfs thema's.

Aly Wagenvoorde, 2009
 


 HEILIGEN EN ZONDAARS    METAMORFOSES    MUREN EN KUNST 

 STAIRWAY TO HEAVEN   VERRE KUSTEN (2019)